Dopisy z Vídně: Šach králi

politika

Hospodařit, starat se o rozkvět země a stabilitu státu... poslední sestava vlády na čele s prezidentem VdBellen to nezvládla. Prošustrovali co se dalo. Žádný div, že dostali v těchto volbách „na pamětnou".….píše naše dopisovatelka z Vídně.

Dopisy z Vídně: Šach králi
Alexander Van der Bellen a Herbert Kickl
22. října 2024 - 09:20

Jak je ale vidět, ta naděje - že ti neschopni parazité s ostudou odtáhnou a okamžitě budou vystřídání nově zvolenými, resp. vyvolenými - ta po prvních dnech „vzala za své"...


A kdo ji zašlápnul hned v zárodku? Právě ti neschopni parazité na čele s tou šedou - pardon zelenou eminencí v Hofburgu. Prezidentem, který byl kejklířem ve vlastních volbách, kde se naučil jak přelstít výsledky voleb metodami, na použití kterých musí mít člověk zvláště silný žaludek - hlavně žádné skrupule ani hrdost.

Nu, co se pan prezident u své vlastní osoby naučil, to uplatnil v nynějších volbách přímo bravurně.

Nechci se opakovat, jak se už uprostřed předvolebních klání začaly v zákulisí spřádat „alternativní nitky" těch sítí, do kterých se měl vítěz, kterého pan prezident „nemohl ani cítit", chytit.

Týmová spolupráce je úžasná věc, když slouží k dobru. Je to ale velice nebezpečná zbraň, když se používá jako zbraň záškodnická.

Z mobbingu proti straně Svobodných se stala věc vážná, která hraničí s nerespektováním, dokonce porušením zákonů nejenom demokracie ale i ústavy.

Celá ta fraška v režii pana prezidenta s jednotlivými „kandidáty" (na co prosím, řekl hoteliér pan Mayerhofer, by chtěli a mohli kandidovat kašpaři, kteří by v soukromé firmě dostali výpověď ještě ve zkušební době).... Ta falešná důstojnost a „serióznost", jakoby každý jeden kandidát byl panem prezidentem brán stejně vážně, nikoho neošidila.

Hlavně nám zůstalo trčet v krku to pokrytectví pana prezidenta, který si zahrál na nestranného „objektivního mediátora". Dobře věděl, co o něm soudí národ. Nechtěl si to ještě víc pokazit a tak velkodušně „přesunul" svoji zodpovědnost a povinnost: Pověřit Herberta Kickla, vítěze voleb, sestavením nové vlády, ve které by tito budižkničemové neměli co pohledávat.

Vyšachoval vítěze do pozice prosebníka o koalici. A poraženi spekulují, kdo si nasadí korunu - která jim v žádném případě nepatří...

Pan prezident mění své plány dále stejně nezodpovědně. Nejdříve to bylo: „...dobrá věc potřebuje čas..." Teď najednou si už nedává tak velice načas. Nespokojenost „ošizených" voličů, úvahy politických expertů, které se nesou vždy v tónu, který by pan prezident&Co. rádi slyšeli - ale hlavně hlasy, žádající nové volby, přece jenom tu symbiózu a harmonii této zeleně-tyrkysové bandy narušují.


Je nejenom nepochopitelné, ale nevídáno-neslýcháno, aby osobní antipatie jednoho politika vůči druhému, ovlivnila politiku, ekonomiku i bezpečnost národa a celou jeho budoucnost.

Pan prezident  už dříve vyjádřil, že Herbert Kickl se dostane do vlády „jenom přes jeho mrtvolu". Moje pověrčivá babička by řekla, že s takovými předsevzetími se nemá žertovat. (Zatím ho Pánbůh nevzal za slovo.)

Ale že pan prezident ve své nenávisti k tomuto politikovi si troufne intrikovat na úkor celého národa, to od tohoto moralisty zelené ideologie nikdo nečekal.

V roce 2024 nešli lidé volit - šli na barikády. A ty ještě stále nejsou odklizeny.

Na závěr: Vyjádření bývalého ministra financí pana Androsche k politickému bezvětří, ve kterém které označuje nynější situaci Rakouska za nanejvýš prekérní: „...Státní finance jsou případ pro asanaci...Pokud jde o ekonomiku, jsme zhasínající světýlko Evropě....Dosáhli jsme rekord v nezaměstnanosti ...Nejvyšší daňové zatížení...Hoří, ale nikdo není ve stavu požár hasit...Nepochopitelná ležérnost - jako bychom měli veškerý čas světa....i když nám už hoří klobouk..."

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

V referendu o vystoupení či setrvání České republiky v EU byste hlastovali pro::