Cenzor a konspirátorka spolu? Zahradil už bije na poplach

politika

Konference ve Sněmovně organizovaná pod záštitou místopředsedy Sněmovny Jana Bartoška (KDU-ČSL) nikter zajímavá nebyla. Co však zaujalo byl výběr panielistů. Jan Zahradil se podíval na seznam a nestačil se divit.

Cenzor a konspirátorka spolu? Zahradil už bije na poplach
Jan Zahradil (ODS)
12. září 2024 - 06:30

Včera se ve Sněmovně konala konference na téma "Bezpečnost státu a pseudokonzervativní hnutí aneb Jak rozlišit autentickou konzervativní politiku od antidemokratické subverze" organizovaná pod záštitou místopředsedy Sněmovny Jana Bartoška (KDU-ČSL).

Konference sama o sobě zajímavá nebyla, zato byl zajímavý výčet panelistů, kteří na konferenci vystoupili. Vedle konspirátorky a zároveň údajné expertky na odhalování dezinformací a fake news Alexandry Alvarové totiž vystoupili i vrchní vládní cenzor plk. Otakar Foltýn, t.č. též vládní zmocněnec Fialovy pro strategickou komunikaci, či ředitel BIS Michal Koudelka.

(z facebooku Jana Zahradila)

Nad kontroverzní účastí státních zaměstnanců ze silových složek se pozastavil ve svém krátkém komentáři bývalý europoslance ODS Jan Zahradil. Kritiku schytal i sám Bartošek. 

„Že pan Bartošek nepatří mezi nejostřejší tužky v penálu KDU-ČSL, je obecně známo. Proto nepřekvapí jeho náklonnost ke konspirátorce Alexandře Alvarové, šiřitelce apokalyptických teorií v duchu jakési parapsychologické pavědy o masovém ovlivňování davů. Až potud je to spíš zábavné.



Zábava končí ve chvíli, kdy si po bok šarlatánky Alvarové sednou na Bartoškem pořádané konferenci jak ředitel BIS (ten dokonce na stejný panel), tak vládní koordinátor “strategické komunikace”. Má-li to znamenat, že její paranoidní vývody a konstrukce snad sdílejí, je třeba bít na poplach. Alvarová je soukromá osoba, ta ať si hlásá nesmysly, jaké chce. Volený politik Bartošek klidně také. Toto však jsou státní zaměstnanci, navíc v silových(!) složkách.

Psali jsme:

Kolorit konference dokresluje paní Lomová ze spolku Sinopsis, který si za peníze National Endowment for Democracy a za mohutné podpory mediálního mainstreamu i současného vedení UK monopolizoval naši domácí debatu o Číně. K tomuto tématu a siločárám za ním skrytých ale až jindy," okomentoval panelisty konference bývalý europoslanec ODS Jan Zahradil.  

(dan, prvnizpravy.cz, repro: xtv)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: