Blažek znemožnil chvilkaře. Ti dostávají pořádný výprask

politika

Na akci spolku Milion chvilek se dostavil i sám ministr spravedlnosti Pavel Blažek z ODS, kterému však organizátoři nedovolili vystoupit, promluvit k lidem a obhájit se. Řada osobností už reaguje ve smyslu, že "cvhilkaři" se totálně znemožnili. 

Blažek znemožnil chvilkaře. Ti dostávají pořádný výprask
Pavel Blažek, ministr spravedlnosti
24. srpna 2023 - 11:22

Spolek Milion chvilek pořádal na pražském Klárově akci za odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Spolku vadí jeho nedávné setkání s lobbistou Martinem Nejedlým. Na akci přišlo asi sto lidí, ale objevil se i sám ministr Blažek, který chtěl k demonstrantům promluvit a kauzu vysvětlit. To mu však organizátoři akce znemožnili. A tím také znemožnili sami sebe. Happening "chvilkařů" skončil přibližně po půl hodině. Celou "pseudokauzu" okomentovala řada osobností i politiků. 

„Myslím, že Milion chvilek by, ve spolupráci třeba s Evropskými hodnotami, Českými elfy, Manipulátory a dalšími angažovanými složkami občanské společnosti včetně vybraných médií, na základě zadání Centra hybridních hrozeb MV a grantu od Evropské komise a po konzultaci s BIS, mohl vytvořit takový manuál pro veřejné činitele.

Ten by obsahoval:
1) Seznam nežádoucích osob, s nimiž se zásadně nedoporučuje kontakt.
2) V případě kontaktu časová rozmezí včetně následných sankcí.
Třeba v případě Nejedlého by tam mohlo být:
   a) do 30 min bez následků (pouze monitoring dotyčného veřejného činitele)
   b) 30-60 minut důrazné mediální upozornění
   c) 1-5 hodin mediální skandalizace a tzv. žlutá karta
   d) nad 5 hodin či při opakovaném kontaktu odsuzující veřejné shromáždění a tzv. červená karta.

Hned se tu bude lépe dýchat," zakončil svůj komentář k "pseudokauze" europoslanec za ODS Jan Zahradil. 

„Nenechat mluvit ministra, který má odvahu přijít na demonstraci proti sobě, je zbabělé a nefér. To mne tedy překvapilo - obojí. Jak ministr Blažek, že tam přišel (palec nahoru), tak chvilky, které nepustily ke slovu toho, o kom to mělo být (palec dolů). Velmi nedospělé. A Blažek tu demonstraci v tu chvíli vyhrál," napsala na svém facebookovém profilu senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 

Psali jsme:

Situaci, kdy spolek Milion chvilek nepustil na pódium během happeningu ministra Pavla Blažka, kvůli kterému celé to "divadlo" bylo, okomentoval na svém facebooku také advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. 

„Mám tisíc výhrad jako občan k současné vládě. Nebyl jsem, nejsem a nebudu nikdy volič ODS. Ale v této zprávě ČTK je všechno, co potřebujete vědět o současném honu na ministra spravedlnosti … Ode dneška už si opravdu nemohou říkat “Milión chvilek pro demokracii”. Ona totiž demokracie je diskuse a i ministr Blažek má právo na vyjádření, nota bene pokud jde o jeho politický krk … 

ČTK: Blažek chtěl promluvit na demonstraci spolku Milion chvilek za své odvolání, organizátoři to neumožnili. Na akci poblíž Úřadu vlády je přes sto lidi.

P.S. … a demonstrace kvůli Dozimetru bude na Letné nebo u Strakovky kdy?" položil závěrem řečnickou otázku Hašek. 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: repro: idnesTV)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?