Bolívie potvrzuje výrazný zájem o členství ve skupině BRICS

byznys

Jak potvrdila ministryně zahraničních věcí Celinda Sosa Lunda, Bolívie znovu potvrdila svůj výrazný zájem o členství ve skupině BRICS.

Bolívie potvrzuje výrazný zájem o členství ve skupině BRICS
Celinda Sosa Lunda
6. září 2024 - 07:22

Sosa zdůraznila silnou motivaci Bolívie připojit se k této vlivné koalici a vyzdvihla strategický význam BRICS pro Bolívii. Upozornila na roli skupiny při vytváření alternativního ekonomického rámce, který by mohl významně přispět k rozvojovým cílům země.

V nedávném rozhovoru pro ruskou zpravodajskou agenturu vyjádřila Sosa optimismus ohledně šancí Bolívie získat potřebnou podporu pro vstup do BRICS. Zdůraznila potenciální výhody členství a poznamenala, že BRICS není jen ekonomickou aliancí, ale také platformou pro podporu spolupráce mezi rozvíjejícími se ekonomikami, informovala Mehr News Agency.



Toto, podle jejího názoru, odpovídá aspiracím Bolívie na ekonomický růst a globální vliv, což činí perspektivu členství v BRICS klíčovou prioritou pro bolívijskou vládu.

Sosa také odhalila, že bolívijský prezident Luis Arce přijal pozvání k účasti na nadcházejícím summitu BRICS, který se bude konat ve dnech 22. až 24. října ve městě Kazaň v Rusku. Tato účast signalizuje odhodlání Bolívie posílit své vazby se státy BRICS a pokročit ve své žádosti o členství.

Psali jsme:

Summit poskytne Bolívii příležitost přímo jednat s lídry zemí BRICS, což by mohlo otevřít cestu k jejímu začlenění do skupiny.

(kov, MehrNews, repro: min.Brasil)


Anketa

Zajímá vás, zda-li Andrej Babiš skutečně byl či nebyl u StB?