Plukovníci chtěli Zelenského zabít jako „dárek Putinovi“!?

zprávy

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij dal šéfovi ukrajinské Národní gardy volnou ruku k vyčištění řady lidí, kteří ji diskreditují poté, co byli dva důstojníci obviněni z přípravy atentátu na vysoce postavené činitele.

Plukovníci chtěli Zelenského zabít jako „dárek Putinovi“!?
Kirill Budanov, šéf ukrajinské Národní gardy
25. června 2024 - 04:20

Státní bezpečnost (SBU) minulý měsíc oznámila, že zatkla dva plukovníky stráže obviněné ze spolupráce s Ruskem při plánování atentátu na Zelenského a další činitele, včetně šéfa vojenské rozvědky Kirilla Budanova .
Státní stráž zajišťuje bezpečnost pro vysoké úředníky ukrajinské vlády.


Zelenského zabití bylo zamýšleno jako "dárek" Vladimiru Putinovi, ruskému prezidentovi, který byl minulý měsíc popáté inaugurován v Kremlu, uvedla SBU.

Zelenskij, který v pondělí představil plukovníka Oleksija Morozova personálu, řekl, že jeho hlavním cílem je zajistit, aby do agentury vstoupili pouze ti, kteří vidí svou budoucnost na Ukrajině.

„A samozřejmě musí být služba očištěna od každého, kdo není na straně Ukrajiny nebo diskredituje státní strážní službu,“  napsal na Telegram.

Zelenskij propustil Sergeje Ruda v květnu, dva dny poté, co SBU zadržela zaměstnance agentury, kteří podle svých slov pracovali pro ruskou Federální bezpečnostní službu a unikali tak tajné informace.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Mělo by hnutí STAN odejít z vlády spolu s Piráty?