Diktát EU: Pokud nebudete poslouchat, žádné další peníze nedostanete!

zprávy

Evropská unie, kdysi založená jako hospodářské společenství, se každým rokem stává totalitnější. Ursula von der Leyenová chce jako předsedkyně Komise plnou moc nad bankovními účty a finančními fondy.

Diktát EU: Pokud nebudete poslouchat, žádné další peníze nedostanete!
Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise
8. října 2024 - 02:20

Dvě dosud největší rozpočtové položky, pomoc zemědělcům a podpora strukturálně slabých regionů, mají být odstraněny. V současnosti každý tvoří třetinu rozpočtu, který nedávno činil přibližně 140 miliard eur ročně.

Místo toho by měla být většina rozpočtu – včetně zemědělské a strukturální pomoci – převedena na státy EU jako určitá dotace do státního rozpočtu. Podle zprávy FAZ by státy EU měly na oplátku provést konkrétní politické reformy.

Orbán: Nemusíte opouštět Brusel, ale musíte tam napochodovat!

Poslední věta je objevná: Peněžní platby jsou spojeny s politickými pokyny. To již bylo vyzkoušeno ve dvou případech. Neposlušným Polákům a Maďarům byly roky odepřeny prostředky, na které mají nárok, protože mají konzervativní vládu a prosazují politiku orientovanou na občany. Polsko se vzdalo a na žádost přešlo státní média doleva a podřídilo soudnictví vládě. Stále více zemí se ale odvrací, viz Nizozemsko, Itálie, Slovensko a Česká republika. Jejich občané nevolí tak, jak diktuje Brusel, a tak se hraje na jiné struny.

  • Ti, kteří odmítají migrační pakt EU a migranty už nepřijímají, jako Nizozemsko a Maďarsko, zůstanou v budoucnu s prázdnou kapsou, pokud jejich politika nebude odpovídat požadavkům Bruselu. Nizozemsku je dovoleno platit do Evropské komise, ale nic za to nedostane.
  • Ti, kteří jsou proti válce, jako Slovensko a Maďarsko, kteří prosazují mírové vyjednané řešení, už žádné peníze nedostanou.
  • Ti, kteří vystupují proti změně pohlaví našich dětí, jako je Itálie, Bulharsko a některé další členské státy, již nebudou dostávat žádné peníze, dokud nezmění své zákony v souladu s požadavky EU a nezahrnou kvark LGTBQ do učebních osnov a nezruší rodičovská práva.
  • Každý, kdo neudrží média v ekosocialistickém levicovém kurzu a kdo plně nezavede cenzuru sociálních médií podle „zákona o digitální službě“, bude v těchto zemích potrestán výběrem peněz.

„Výběr kapesného“ dosahuje státní úrovně. Příslušné obyvatelstvo členských zemí EU již nemá žádné slovo. O tom, jak mají žít občané od Severního mysu po Maltu, rozhoduje pouze všemocný centrální stát v Bruselu. Subjekty si mohou vybrat, co chtějí. Pravicové strany v Evropském parlamentu mohou být stále silnější. Sám, to je jedno. Kdo sedí na pokladně a smí rozdělovat spravované prostředky podle vlastního uvážení a vlastních politických směrnic, má moc vládnout proti obyvatelstvu, aniž by za to nesl odpovědnost. Korupci se již meze nekladou.

Pokud bude tato reforma schválena, jak si Ursula von der Leyenová přeje, a není o tom pochyb, pak to bude sebezmocnění předsedkyně Komise a jejího okolí. Který z kandidátů dosud jmenovaných do Komise by odmítl vlastní zvýšení moci? Pravděpodobně žádný!


Vrcholem je, že finanční pomoc a dotace pro zemědělství by již neměly platit. Farmáři by tedy měli krvácet za to, že loni v zimě demonstrovali proti Bruselu. Veškerá moc nad ornou půdou by měla být dána velkým zemědělským korporacím. Nezdravé jídlo místo potravin!

Jenže: To, co je tak dobře naplánované, by v rozporu s tím, co bylo zamýšleno, mohlo urychlit konec EU v její současné podobě. Brexit máme stále v čerstvé paměti. To by byla dobrá zpráva! Reformovaná EU, zredukovaná na volný pohyb zboží a osob v rámci svých vnějších hranic, je zcela dostačující.


(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Měla by podle vás pobírat Eva Pavlová měsíčně takřka 100 tis. Kč jen za to, že je "manželka" prezidenta?