Piráti dohráli, ve vládě skončí jako celek, oznámil Bartoš

politika

Piráti skončí ve vládě jako celek a nebudou za mne navrhovat náhradníka do čela ministerstva pro místní rozvoj, řekl v Interview na České televizi končící předseda strany Bartoš. Odvoláním předsedy koaliční strany k tomu dal prý premiér Fiala jasný popud.

Piráti dohráli, ve vládě skončí jako celek, oznámil Bartoš
Ivan Bartoš (Piráti)
24. září 2024 - 20:35

„Předpokládám, že Piráti v této vládě končí,“ zdůraznil Bartoš.

„Bavili jsme jak s Janem Lipavským, tak i Michalem Šalomounem, vnímají to stejně. Pokud premiér řekne předsedovi koaliční strany končíš, tak je to vzkaz Pirátům, končíte. Je to vykopnutí Pirátů z vlády. Pokud jdou Piráti z vlády, tak kluci jdou s námi,“ řekl Bartoš v České televizi.

Ani jeden ze jmenovaných ministrů mu nicméně výslovně neřekl, že hodlá demisi sám podat. „To nenastalo, ale budeme končit ve vládě jako celek,“ reagoval na přímý dotaz, zda chtějí Lipavský se Šalomounem končit. Bartoš současně potvrdil, že je k tomu vyzve na nejbližším jednání klubu.



Předseda Pirátů Bartoš dále nepočítá s tím, že by do čela resortu pro místní rozvoj za Piráty navrhovali někoho jiného ze svých řad. Na středeční vládě ale ještě Bartoš sedět bude.

„Kdyby se postupovalo podle standardních rozumných pravidel, a ne tak, jak to udělal Petr Fiala, tak se setkáme, řekne se plán a dá se bavit o nějakém aranžmá,“ prohlásil dále Bartoš. To, že mu premiér zavolal půl hodiny předtím, než oznámil médiím, že navrhne prezidentu republiky jeho odvolání, je podle něj ale nepřijatelné. 

(jar, prvnizpravy.cz, repro: facebook)


Anketa

Mělo by hnutí STAN odejít z vlády spolu s Piráty?