Kudy chodil, tudy lhal. Mašek o slibech ministra Rakušana

politika

Ministr vnitra A šéf hnutí STAN Vít Rakušan má problém. Odboráři požadují, aby splnil co slíbil a navýšil policistům platy. Ministr to však v úmyslu nemá. Jeho sliby mu připomněl lékař a poslanec z hnutí ANO Jiří Mašek.

Kudy chodil, tudy lhal. Mašek o slibech ministra Rakušana
Vít Rakušan, ministr vnitra
2. srpna 2024 - 06:30

Vít Rakušan prohlásil na debatě v Karviné v lednu tohoto roku, že chce zvýšit platy členů bezpečnostních sborů o deset procent. Jelikož se jednalo o výjezdy do regionů v rámci kampaně Starostů a nezávislých, on sám video, kde tuto věc říká, šířil. A nyní od svého záměru dává ruce pryč. Možná by tedy příště bylo lepší nesnažit se vlichotit do přízně někomu, kdo o ni nestojí, a nejprve zjistit, co je a co není možné.

Odboráři kvůli tomu nyní varují před masovým odlivem stovek lidí a také před dlouhodobými protesty. Rakušanovi připomněl jeho sliby i kauzy hnutí STAN lékař a poslanec Jiří Mašek (ANO).



„Kudy chodil, tudy lhal, šifráček Rakušan se jmenoval. Ano, mohla by to být úvodní slova pohádky Boženy Němcové, ale nejsou. Je to současnost a nejde o zahraničního loupežníka, ale o "jiného ptáčka." Financování hnutí, Hlubuček, Rédl, Gazdík, Dozimetr, Mlejnek, rozpočet MV, a hlavně nepravdy kolem tragédie na filozofické fakultě.

Psali jsme:

Nyní další lež v řadě: 'Pozor, čelem vzad, pochodem chod, přidáno nedostanete... sliby, chyby'," okomentoval nesplněné sliby Víta Rakušana poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek.

(jk, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 79%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif