Já a cenzor? Plukovník Foltýn se díví, Zahradil se směje

politika

Strategická komunikace vlády se podle koordinátora Otakara Foltýna zaměří kromě bezpečnosti také na témata primárně založená na pozitivních hodnotách. Jan Zahradil (ODS) si to přečetl a řekl k tomu své.

Já a cenzor? Plukovník Foltýn se díví, Zahradil se směje
Otakar Foltýn
30. července 2024 - 06:30

Šéf strategické komunikace Otakar Foltýn plánuje spolu s malým týmem vstoupit na sociální sítě a chystá kampaň k výročí invaze 21. srpna.

„Fakt, že si ještě mnozí pletou PR a strategickou komunikaci, se dal očekávat, ale skutečnost, že budu označován za cenzora, když je cenzura zakázána Ústavou ČR a neexistují ani žádné cenzurní mechanismy, mě překvapila a musí to být i průměrně inteligentnímu člověku zřejmé," prohlásil udiveně Foltýn. 

Plukovník dále potvrdil, že kreativitu chystané akce dostal v týmu na starosti grafický designér Jozef Dobrík, známý z kampaně Dárek pro Putina. 

„Dodo Dobrik je špičkový kreativec. Věci, které ve státní správě trvají měsíce, zvládl s týmem za dva týdny. Povedlo se odpracovat ty procesy od struktury oddělení až po popisy funkčních náplní. Tohle máme za sebou z 95 procent a můžeme se vrhnout na samotnou strategickou komunikaci,“ řekl serveru iDnes.cz Foltýn, podle kterého bude kampaň k výročí invaze 1968 "nepřehlédnutelná".



„Vzhledem k ruské agresi na Ukrajině navýsost aktuální téma a tedy je jeho komunikování povinnost,“ myslí si pan plukovník. V komunikaci začne používat sociální sítě a k standardním prostředkům, jako jsou televize a rozhlas, přidá i hodnotovou komunikaci s pomocí influencerů, kteří chtějí pomoci při vysvětlování základních hodnot státu.

Slovům plukovníka Foltýna se podivil bývalý europoslanec za ODS Jan Zahradil, který si žádné výrazné aktivity nového komunikačního odboru vlády nevšiml a předpokládá, že jakékoli akce stejně většinu veřejnosti úplně mine. 

„Strategická komunikace byla podle Foltýna v červnu a červenci záměrně výrazná... nyní plánuje ubrat. Sleduji média a sítě dost intenzivně, ale ničeho tzv. výrazného jsem si opravdu nevšiml. Potvrzuje se, že celá tato akce je jen mnoho povyku pro nic. Další výron státně-byrokratické snahy o sebepropagaci. 

Omezený dosah, zacyklování v jedné názorové bublině, přesvědčování přesvědčených. Maximálně si na tom pár jedinců přivydělá ze státního. Drtivou většinu veřejnosti to úplně mine. Lidi to prostě odignorují.

Psali jsme:

A ještě pár perliček z úřednického newspeaku pana plukovníka:

“Povedlo se odpracovat ty procesy od struktury oddělení až po popisy funkčních náplní.”
“Stát musí být schopen svým občanům vysvětlit, proč je dobré svůj stát bránit, ale třeba i kontrolovat.”
“…je to hodně o nastavení procesů a úředničině…”


Prostě ten lampasák z něj vždycky nakonec vyleze ven," okomentoval bývalý europoslanec Jan Zahradil hodnotovou vládní strategickou komunikaci plukovníka Foltýna.

(jk, prvnizpavy.cz, repro: dvtv)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 78%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif