Hamplová požádala o členství v klubu ANO a SOCDEM

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová požádala o členství v klubu ANO a SOCDEM. Své rozhodnutí zdůvodnila tím, že chce být členkou silné frakce a získat klubové zázemí. Na oplátku chce nabídnout své zkušenosti advokátky veřejného práva.

Hamplová požádala o členství v klubu ANO a SOCDEM
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
1. října 2024 - 14:01

Hamplová uvedla, že o členství požádala na základě předběžných konzultací pro častou shodu se členy klubu v hlasování o podstatných právních normách, chce být členkou silné frakce a získat klubové zázemí. Zdůraznila, že nadále hodlá na půdě Senátu působit zcela nezávisle. Na oplátku chce klubu nabídnout své téměř třicetileté zkušenosti advokátky veřejného práva.



„Mít zázemí silného senátního klubu znamená mít lepší podmínky pro práci, a nezastírám, že to bylo mou významnou motivací k tomuto kroku. Nic to nemění na mé vrozené nezávislosti, ani na mých názorech, ani na přístupu k hlasování. Za poskytnutí členského zázemí a servisu i pro nezávislou práci jsem klubu nabídla své právní znalosti, které zase mohou přijít vhod jemu,“ konstatovala senátorka.

Psali jsme:

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš také v sobotu v rámci komentáře k výsledkům finále letošních senátních voleb naznačil, že členem klubu ANO se SOCDEM by se mohl stát i nový senátor a předseda hnutí Přísaha Róbert Šlachta, který na Břeclavsku porazil poslance ANO Miloslava Janulíka.

(nov, prvnizpravy.cz, repro: facebook)


Anketa

Měl by podle vás Miroslav Kalousek založit novou politickou stranu?