Fiala se má na co těšit! Občané se bouří proti Foltýnovi

politika

Václav Novotný ze spolku Ne základnám adresoval Otevřený dopis občanů České republiky s výzvou premiérovi vlády ČR Petrovi Fialovi k okamžitému řešení pozice koordinátora strategické komunikace Otakara Foltýna.

Fiala se má na co těšit! Občané se bouří proti Foltýnovi
Petr Fiala, premiér ČR
27. srpna 2024 - 13:40

„Pane premiére, 

dovolíme si Vám přepsat text skutkového stavu věcí ve spojení s aplikací právních zásad, zejména zásady subsidiarity trestní represe, kdy bylo jednání pachatele právně kvalifikováno: 

III.  Důvodné podezření ze spáchání přestupku dle ustanovení § 7 odst.1, písm.a) zákona č. 251/2016 Sb.

O některých přestupcích s tím, že pachatel svým úmyslným jednáním spočívajícím ve slovním projevu mající povahu hrubé urážky: „ty proruská svině...“ nejméně ve třech případech urazil účastníka shromáždění. 

Spisový materiál č.j. KRPA-220861-7/PŘ-2024-001114. 

Váš koordinátor strategické komunikace  vlády, Otakar Foltýn, ve svém  vystoupení 3.8.2024, (přikládáme důkaz – pozvánku), veřejně označil podle svého vyjádření 4,5% občanů za „svině“. 

Historicky se takové vyjádření Otakara Foltýna dá srovnat srovnat s dobou nacistického řádění viz. "To nejsou lidé, to jsou židi“.

Otakar Foltýn je poradcem vlády ČR a nejde tudíž o jeho soukromé názory občana Foltýna, ale o oficiální postoje vlády ČR. 



Pane premiére, 

pokud není Otakar Foltýn víc, než kterýkoliv jiný občan České republiky - nadčlověk - a pomineme-li, že je součástí Vlády České republiky, platí pro jeho jednání minimálně podezření ze spáchání přestupku dle ustanovení § 7 odst.1, písm.a) zákona č. 251/2016 Sb.

Z pohledu Listiny základních práv a svobod došlo k napadení Článku 3

(1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení.

(3) Nikomu nesmí být způsobena újma na právech pro uplatňování jeho základních práv a svobod. 

Reakce 43 signatářů, vyjadřující podporu v jednání Otakara Foltýna, kdy signatáři souhlasí s jeho prohlášením,  označením části občanů České republiky za „svině“, dokládá vznik uskupení stojícího nad Ústavou České republiky, nese znaky neonacismu.

Psali jsme:

V tomto pohledu je na Vás pane premiére, zda na nejbližším jednání vlády posoudíte jednání Otakara Foltýna v pohledu § 356 Trestního zákona. 

Pokud nebude z Vaší strany a vlády  k jednání Otakara Foltýna žádná reakce, lze takové jednání posuzovat pohrdáním minimálně ustanovením § 7 odst.1, písm.a) zákona č. 251/2016 Sb.

V příloze přikládáme dopisy s …....  podpisy občanů, kteří Vás vyzývají k okamžitému personálnímu řešení pozice koordinátora strategické komunikace vlády Otakara Foltýna z důvodu, že může jít z jeho strany o spáchání trestného činu. 

Žádáme písemnou odpověď," uvádí se v dopise podepsaném panem Václavem Novotným ze spolku Iniciativa NE základnám ČR, z.s..

Dopis bude předán zítra ve středu 28.8.2024 na Úřad vlády ČR.

(nov, prvnizpravy.cz, repro: ovm)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 78%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif